Ons verhaal

Mechelen is een fantastische stad: divers, groen en fietsvriendelijk, met een prachtige historische kern en een rijke geschiedenis. Een échte verborgen parel tussen de bekendere grote broertjes Brussel en Antwerpen.

Wij zijn een team trotse locals die je de stad van binnenuit leren kennen. We nemen je graag mee in ons verhaal naar de mooiste plekjes zodat jij Mechelen écht ten volle kan beleven, ervaren en proeven.

“de fietsgids” bestaat sinds 2020 in Mechelen. In 2023 breiden we ons verhaal uit en voegen we “de wandelgids” toe aan ons aanbod.

Hoog tijd voor een citytrip Mechelen!?

Waar staan wij voor?

• Onze gidsen hebben een groot ❤️ voor Mechelen. Ze vertellen een verhaal met een persoonlijke touch. Elke gids – of hij nu historicus, journalist, geograaf of ecologist is – toont je de stad vanuit zijn eigen invalshoek. Elke rondleiding is absoluut uniek!

• Onze tours zijn interactief en spontaan. We spelen in op de dynamiek van de groep en op jullie vragen. We maken van elke rondleiding een bijzondere ervaring!

• Op onze tours kan je vaak ook lokaal lekkers proeven. We werken daarvoor samen met enthousiaste lokale ondernemers omdat we duurzaamheid, kwaliteit en vakmanschap belangrijk vinden.

• Wat is jullie verhaal? Wie zijn jullie? Wij zijn nieuwsgierig en houden van verrijkende ontmoetingen. Wij leren jullie ook graag kennen!


Wie ben ik ?

Hallo, ik ben Kaat, oprichtster van “de fietsgids” in Mechelen.
Ik bruis van energie en combineer daarom verschillende jobs en 101 passies: ik ben een enthousiaste fietsgids én wandelgids in Mechelen, een gepassioneerde docente Nederlands aan anderstaligen, avontuurlijke reisbegeleidster voor Joker, fiere mama, gedreven onderneemster, … Ik wil duurzaam toerisme en duurzame mobiliteit stimuleren en Mechelen nog meer op de toeristische kaart zetten en promoten.


Wie zijn de andere gidsen?